SKÖNHETSITPS: borsta rätt!

Enligt hårgurun Philip B så är rätt borstning av håret en form av hårbottenmassage, så här ger han en lektion i hur du ska borsta ditt hår för allra bästa resultat.

Ta det lugnt: När du borstar så ska du se till att borsta varsamt, håret slits om du rycker och drar i det. Borstningen skall kännas avslappnande och stimulerande, du tar bort döda hudceller, stimulerar blodcirkulationen och fördelar hårbottens naturliga fett som skyddar håret.

Hur gör man?: Borsta håret i små sektioner, böj huvuset ner och börja med att borsta håret i nacken. Lägg borsten mot hårbotten, vrid den fram och tillbaka i små runda rörelser. Vrid sedan handen i en rullande rörelse och låt borsten rulla längs hårbotten och sedan genom resten av håret. Fortsätt för varje sektion.

Snabbt: Det kanske låte alldeles för jobbigt inget man gör varje dag, men gör det någon gång i veckan för att verkligen friska upp håret, precis som en hårinpackning. Om du inte har tid kan du borsta enbart hårbotten för att avlägsna döda hudceller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0